Kamp

Op kamp!

Elke Chirogroep gaat in de zomer op bivak. Voor de meeste Chiroleden is dit het hoogtepunt van het jaar waar ze al maanden van tevoren naar uitkijken en jaren later nog over babbelen. 

De allerkleinsten gaan meestal een week, de rest kampeert tien dagen ergens in België. Voor de allerkleinsten is het vaak de eerste keer dat ze zo lang weg zijn van huis, en dat ze niet in hun eigen bed slapen. Op bivak slapen we op een veldbed, allemaal in tenten.

Kampvoorbereiding

Als voorbereiding op het kamp organiseer de leiding tijdens het jaar een weekend. Zo weten de leden wat het is om een overnachting op locatie te doen en kunnen ze al eens 'oefenen'. 

De tien dagen bivak zitten boordevol activiteiten. De leiding heeft op voorhand een gedetailleerd kampprogramma opgesteld: van een bosspel over een tocht tot 's avonds een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan. 

Kookploeg

Het eten op bivak wordt klaargemaakt door een kookploeg. Die kookploeg bestaat meestale uit ouders van (oud-)leden of oud-leiding. Het zijn dus geen professionals maar vrijwillgies. 

Onze kookploeg doet erg hun best om flexibel om te gaan met koken. Zo kan je aan hen vragen om rekening te houden met speciale wensen, zoals intoleranties of andere eetwensen. De kookploeg zal altijd hun best doen om de aanpassingen te maken.

Wil je meer te weten komen over ons kamp? Neem dan zeker eens een kijkje op deze site van Chiro Vlaanderen, onze site of vraag het aan je leiding!